Direktlänk till inlägg 17 november 2012

Foglossning from hell, Nisse väger lika mycket som ett mjölkpaket och foton på vagnen...

Av Jenny - 17 november 2012 08:30

Hejsan!


Idag är jag i vecka 26+3 (graviditetsvecka 27).


Nu var det några veckor sen jag skrev här. Har inte haft ork att skriva. Sjukgymnasten har gjort en ordentlig undersökning av mig och konstaterat att jag har fått graviditetsrelaterade bäckenbesvär, även kallad foglossning. Klarade tyvärr inte av den ”lätta” vattengympan, som jag nämnde i tidigare inlägg att jag skulle prova på. Fick en massa ont och var tvungen att stanna hemma från jobbet i två dagar.


Har även blivit instruerad hur jag kan styrketräna på gymmet hos sjukgymnasten. Fick ont av det oxå, och har bara kunnat gå en gång. Var till läkaren som förlängde min sjukskrivning ytterligare en månad. Jag hoppades att jag skulle kunna fortsätta att jobba 75%, men sen förra helgen har jag fått mer ont och har varit tvungen att sjukskriva mig helt och hållet både måndag, onsdag och torsdag. Ringde läkaren i förrgår och bad henne skriva ett nytt sjukintyg. Nu ska jag gå ner i arbetstid ytterligare och prova på att jobba halvtid.


Jag har ont i ländryggen, rumpan/sätet, höfterna och på framsidan nedanför magen. Runt hela kroppen, kort sagt. Igår när jag körde till jobbet strålade smärtan ner i benet, så det gjorde ont när jag tryckte ner gaspedalen. Jag stapplar fram och går som en sengångare. Det gör ont när jag går, när jag sitter och det är jättsvårt att finna någon sovställning som inte gör ont. Bullar upp med en kudde under benen, en under magen och en som ska stötta bakom ryggen, allt enligt direktiv från sjukgymnasten och från infotext på nätet. Jag undviker att gå i trappor, försöker att hålla ihop benen när jag tar mig upp från liggande sidoläge i sängen, sitter inte med korsade ben, sitter ner och tar på mig strumpor och skor..


Både min barnmorska och min läkare har sagt till mig att det är ok att ta normal vuxendos av Alvedon. Jag försöker ändå att ta så lite smärtstillande som möjligt OM utifall att fostret påverkas på något sätt. Men 2-4 vanliga tabletter om dagen blir det ändå dessvärre. Får max ta 8 per dygn. Alvedonen lindrar värken en del iallafall. Man kan ju se det som så, att barnet kanske inte mår så bra om mamman har ont och blir deprimerad heller, så då tar jag ändå värktabletter för att känna mig bättre.


Hittills har det inte varit någon angenäm upplevelse att vara gravid. Första tredjedelen av graviditeten mådde jag illa och var supertrött, andra tredjedelen kände jag av mina tre myom som tryckte, spände och molvärkte. Nu har jag kommit in i graviditetens sista tredjedel och nu har foglossningen gjort sig gällande.


Jag är så tacksam över att jag har en så förstående och hjälpsam sambo. Han sköter nästan om alla hushållssysslor numera och han frågar flera gånger om dagen hur det är med mig. Kan inte vara lätt för honom heller att se på hur hans flickvän lider.


Så där ja, nu har min käre pluttpojke i magen vaknat. Han sprattlar, sparkar och krumbuktar sig. Precis som om att han vill kalla på uppmärksamhet. När man sen lägger handen på magen så lugnar han sig. Tänka sig, han har blivit så stor nu. Enligt info om min nuvarande graviditetsvecka så ska Nisse ha blivit ca 35 cm lång och väga runt ett kilo. Tänk, lika mycket som ett mjölkpaket. Hans ögon är nästan färdigutvecklade och han har börjat öppna dom.


”Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen. Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser. ”

(info från www.blimamma.se)


Nu har vi köpt Nisses barnvagn! En marinblå Brio-vagn. Fann ett kanonerbjudande hos en nätbutik vilket innebar att vi gav totalt 7862 kr för ligg/sittvagn, ett babyskydd till bilen och två basenheter som vi ska placera en vardera i våra bilar vilket gör att det blir lätt att förflytta babyskyddet mellan bilarna. Helt otroligt vilken service det var på beställningen. Jag beställde allting från Kungälv via nätet på söndagsförmiddagen och på tisdag vid lunch fick jag sms-avisering att paketen hade kommit till utlämningsstället hemma. Själva vagnen, som ska kunna användas till Nisse i tre år, kostade 5774 kr. Här är foton på vagnen:


       


Så här ser babyskyddet ut:


 


Babyshopen på nätet skickade även med dessa två saker gratis:

   


Det är verkligen svårt att inte köpa för mycket till lille Nisse. Det är ju så roligt vettja. Här är ytterligare några inköp..

   


Denna spjälsängsmobil/speldosa har  vi fått överta gratis från en kompis till Jörgen:

 

...och även denna amningskudde med Muminmotiv:

 


Vi har även börjat diskutera och räkna på hur vi ska lägga upp föräldraledigheten och vilket namn Nisse ska få. Namnfrågan verkar klurig. Vi har inte samma smak, jag och Jörgen. Och sen har vi efternamnet oxå.. Eftersom vi inte är gifta, så är inte det någon självklarhet heller. Jörgen har så vanligt efternamn tycker jag. Tycker att mitt är bättre. *smile*


Kramisar från Jenny

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 3 juni 2014 20:48

Hellou!   Nu har Erik hunnit bli 15 månader och jag mår toppen! Har gått ner alla 18 gravkilon plus några extra kilon och alla fysiska och psykiska besvär är borta. Jippey!   Erik väger 12 kg och är 80 cm lång. Världens snällaste unge är han....

Av Jenny - 8 mars 2014 08:23

Hej!   Nu har Erik fyllt ett år! Stora killen kan inte gå själv ännu, men det är nog bara en tidsfråga innan han släpper taget och stapplar iväg på egen hand.   Han säger två ord: "den" och "där". Allting ska pekas på och så säger han den nä...

Av Jenny - 23 januari 2014 19:30

Hej!   Snart, om 22 dagar rättare bestämt, kommer min älskade son att fylla ett år. Ett år har gått sen mitt liv förändrades totalt och jag blev mamma. Det var jättetungt i början eftersom jag drabbades av förlossningsdepression. Idag hittade jag...

Av Jenny - 5 december 2013 10:35

Morsning korsning!   Holy macaroni vad snabbt tiden går och vad fort lillskrutten utvecklas. Ja, jag vet att jag skrev det även i mitt förra inlägg men så är det verkligen. Nästa vecka fyller min lille pojke tio månader. Han har upptäckt att geno...

Av Jenny - 23 november 2013 16:51

Hellou!   Jag är ensam hemma just nu. Är tyvärr förkyld och har nackspärr. Även om det finns en del städande som jag skulle behöva göra, så är det bara att strunta i det och sitta ner och ta det lugnt. Klarar ju inte av att göra något när huvudet...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards